Latif Merovci, kandidati favorit për shef të AKI-së GB

Agjensia Kosovare e Inteligjencës ka mbetur pa shef.

Lirimi nga detyra i kryeshefit të deritanishëm, Kreshnik Gashit, ka lënë këtë institucion të rëndësishëm pa lider.

Një nga kandidatët më favorit për këtë pozitë vlerësohet ish-zëvëndësdrejtori i këtij institucioni, Latif Merovci. Merovci është emëruar Zëvendësdrejtor i Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë në Shkurt 2015, raporton Indeksonline.

Që nga ajo kohë, ai ishte shquar për punë të lartë profesionale. Përparësi e tij vlerësohet edhe fakti që është apolitik dhe me përvojë shumëvjeçare në siguri.

Merovci ka ndjekur studimet e doktoratës në Universitetin e Prishtinës, Fakultetin Ekonomik, në fushën e Menaxhmentit dhe Informatikës.

Ka përfunduar studimet Master në fushën e Menaxhmentit dhe Informatikës, ndërsa fakultetin në fushën e Bankave dhe Financave në të njëjtin Universitet.

Merovci prej viti 2000 deri 2009 ka punuar në Policinë e Kosovës në pozita të ndryshme drejtuese. Pesë vitet e fundit ka qenë Drejtor për Hetimin e Krimeve të Rënda dhe ka mbajtur gradën e Nënkolonelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *