Palmer: 4 shtatori është garancia kryesore për marrëveshjen Kosovë-Serbi GB

Marrëveshja e 4 shtatorit në Washington, nuk e bëri Serbinë ta pranojë Kosovën.

As nuk i normalizoi raportet ndërmjet dy vendeve.

Por, ajo, është garancia më e fortë për çfarëdolloj akordi tjetër të madh, që pritet të arrihet mes dy shteteve të Ballkanit.

Kështu të paktën thotë Matthew Palmer, njëri nga zyrtarët amerikanë që më së miri e njohin situatën në këtë pjesë të Evropës.

Në një intervistë ekskluzive për portalin klankosova.tv, i dërguari special i SHBA-së në Ballkanin Perëndimor, tha se shteti i tij, me marrëveshjen e 4 shtatorit dëshmoi qartë se është i interesuar të përfshihet edhe më thellë në dialogun mes Kosovës e Serbisë.

”Ata forcuan themelin për marrëveshjet e ardhshme, duke përfshirë perspektivën e normalizimit gjithëpërfshirës të marrëdhënieve, të cilat BE ka ndjekur me forcë dhe e cila mbetet një përparësi kryesore për Shtetet e Bashkuara’’, ka thënë Palmer.

”Zbatimi i këtyre marrëveshjeve jo vetëm që do të sjellë rritje dhe punë për qytetarët e Kosovës dhe Serbisë, por do t’i bindë qytetarët se ata kanë një të ardhme më të ndritur në vendin e tyre dhe do të tregojë rrugën e pajtimit dhe përparimit për të gjithë Ballkanin Perëndimor”.

Ai shtoi se Kosova e Serbia nuk nuk do të arrijnë potencialin e tyre të plotë për zhvillim derisa t’i zgjidhin mosmarrëveshjet që kanë.

Në këtë intervistë të jashtëzakonshme, Palmer, pos tjerash, befason më lajmin se këngëtarja e tij e preferuar është kosovarja Dua Lipa, tregon se nëna e tij mund të vijë për një vizitë në Kosovë dhe flet edhe për mundësinë që Medeleine Albright të përfshihet në dialogun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *