​Fjalimi i Vitit të Ri i Angela Merkel u ndoq nga 9 milionë njerëz GB

Gati 9 milionë njerëz panë fjalimin e Vitit të Ri të Angela Merkel në televizion të enjten, i cili mund të jetë edhe i fundit i saj si kancelare.

Fjalimi i gjashtëmbëdhjetë i Vitit të Ri i kancelares gjermane pas lajmeve në mbrëmje u shikua nga 4.49 milionë shikues në ARD, dhe një tjetër 4.33 në ZDF.

Vitin e kaluar, rreth 5.1 milionë qytetarë dëgjuan Merkel.

“Zgjedhjet federale do të mbahen për nëntë muaj, në të cilat unë nuk do të kandidoj. Kjo është ndoshta hera e fundit që ju drejtohem sot si kancelare me një fjalim të Vitit të Ri,” tha Merkel.

Kristian Demokratët gjermanë (CDU), aktualisht partia më e popullarizuar në Gjermani, ende nuk kanë zgjedhur një kandidat për ta pasuar Merkel.

Në vitin 2017, Merkel mbajti një fjalim të Vitit të Ri ndërsa negociatat për formimin e një qeverie të re të koalicionit ishin duke u zhvilluar.

Një situatë e tillë mund të përsëritet pasi nuk pritet që të ketë një fitues të qartë në zgjedhjet që do të mbahen më 26 shtator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *