Kjo çështje shëndetësore mund të ndërlidhet me një diagnozë të rëndë Covidi, zbulon CDC

[ad_1]

Që nga fillimi i pandemisë, Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kanë mbajtur një listë të gjendjeve bazike shëndetësore që i vendosin pacientët në një rrezik të lartë të zhvillimit të formës së rëndë Covid.

Dhe ndërsa shumë ndërlikime të specifikuara janë përfshirë që nga dita e parë, kjo qendër e ka vazhduar hulumtimin mbi ndjeshëmerinë e disa çështjeve shëndetësore si të paturit diabet tipi 2, shkruan Best Life përcjell Gazeta Shneta.

Personat me diabet tipi 2 janë konsideruar me rrezik më të lartë për raste të rënda të Covid-19 që në fillim të pandemisë, sipas CDC dhe ekspertëve mjekësorë në të gjithë botën.

Në fakt, një studim francez i botuar në muajin maj nxori në pah nivelin e ashpërsisë së individëve kur infektoheshin me koronavirus, duke zbuluar se 10 përqind e pacientëve me diabet që ishin të shtruar në spital për Covid mund të pësoni formën e rëndë të ndërlikimeve të këtij infeksioni. /Gazeta Shneta/

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *