Infeksion i rrallë mykotik i zbuluar te pacientët me koronavirus

[ad_1]

Kirurgu i retinës dhe traumës okulare, Dr. Parth Rana ka thënë se janë zbuluar pesë raste të mukormikozës.

Në një kohë kur bota mendoi se pandemia Covid-19 nuk mund të përkeqësohej, mjekët në Ahmedabad, Indi kanë raportuar për një infeksion të rrallë dhe serioz të kërpudhave që po prek pacientët me Covid-19 dhe gjithashtu ata që ishin shëruar së fundmi shkruan Businesstoday.in përcjell Gazeta Shneta.

Kirurgu i retinës dhe traumës okulare, Dr Parth Rana ka thënë se janë zbuluar pesë raste të mukormikozës.

Të gjithë pacientët kishin zgavër të syve të zgjeruara të cilat dilnin nga gropat e syve.

“Të katër pacientët kishin një histori të sheqerit të pakontrolluar dhe ata ishin me ilaçe të forta, duke përfshirë steroide. Imuniteti i tyre ishte shumë i ulët. Ne besojmë se këto dy gjendje çuan në përhapjen e shpejtë,” tha Dr. Rana.

Dr. Rana më tej deklaroi se para infeksionit Covid-19, mukormikoza zgjat rreth 15-30 ditë për t’u përhapur, por pas marrjes së infeksionit Covid, përhapja ndodhi brenda vetëm 2-3 ditësh.

Kjo nuk është incidenca e parë e rasteve të mukormikozës në vend.

Specialisti i sëmundjeve infektive Dr. Atul Patel ka paralajmëruar më herët për rritjen e incidencës së infeksionit serioz tek pacientët Covid-19. /Gazeta Shneta/

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *