Studiuesit propozojnë një lidhje midis menopauzës dhe rrezikut ndaj Covid-19

[ad_1]

Një hulumtimi i udhëhequr nga King’s College London ka nxitur një propozim që gratë në menopauzë të jenë më të prirura të kenë sëmundje të rëndë nga Covid-19.

Arsyeja prapa studimit të koronavirusit ishte të eksploronte nëse hormoni femëror estrogjeni kishte një efekt mbrojtës në ashpërsinë e simptomës Covid-19 shkruan Express.co.uk përcjell Gazeta Shneta.

Kjo u bazua në vëzhgimin se “burrat dhe gratë e moshuara janë treguar të jenë në rrezik më të lartë të rezultateve anësore të Covid-19”.

Shkencëtarët mblodhën informacione nga aplikacioni ‘Studimi i Simptomave COVID’.

Baza e të dhënave ofron shënime të vetë-raportuara të simptomave të Covidit nga publiku i gjerë.

Shkalla e parashikuar e bazuar në simptoma Covid dhe ashpërsia e sëmundjes u shikuan në lidhje me statusin e menopauzës.

Ashpërsia e sëmundjes është matur bazuar në kërkesën për frekuentim spitalor ose mbështetjes ndaj nivelit të frymëmarrjes.

Rezultatet zbuluan se gratë pas menopauzës, të moshës 40-60 vjeç, “kishin një normë më të lartë të parashikuar të Covid-19”.

Kjo do të thotë që gratë në moshë kishin më shumë të ngjarë të raportonin simptoma Covid-19 në aplikacionin britanezë.

Për më tepër, kjo tendencë ishte “në përputhje” me rezultatet pozitive të testit Covid dhe ashpërsinë e sëmundjes për gratë pas menopauzës.

Gratë e moshës 18 deri 45 vjeç, të cilat po merrnin pilula kontraceptive kishin një numër “dukshëm më të ulët” të simptomave të vetë-raportuara Covid-19.

Sidoqoftë, studiuesit arritën në përfundimin se gjetjet e tyre mbështesin idenë se estrogjeni ka një “efekt mbrojtës” ndaj simptomave dhe ashpërsisë së Covid-19. /Gazeta Shneta/

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *