Tesla shet pothuajse gjysmë milion automjete elektrike në vitin 2020

Tesla shet pothuajse gjysmë milion automjete elektrike në vitin 2020

[ad_1]

Kompania e automobilave dhe energjisë elektrike Tesla njoftoi sot se në vitin 2020 ajo dorëzoi më shumë automjete sesa pritej për shkak të kërkesës në rritje për automjete elektrike në të gjithë botën.

Kompania ka shitur 499.550 automjete në vitin 2020, e cila është mbi vlerësimin e Wall Street për 481.261 automjete, sipas të dhënave nga Refinitive, një kompani që monitoron tregjet financiare dhe infrastrukturën, raporton Reuters.

Dorëzimi vjetor është vetëm pak më pak se qëllimi i planifikuar i drejtorit Elon Musk, i cili paralajmëroi gjysmë milion automjete.


Top Channel[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *